АЙКИДО КЛУБ АГАЦУ - БУРГАС

Warning: Parameter 3 to botRokBox() expected to be a reference, value given in /home/aikidob/public_html/libraries/joomla/event/dispatcher.php on line 136

Масатаке Фуджита Шихан

Е-мейл Печат ПДФ

Важeн представител на Айкикай Фондацията и Айкидо Шихан  по целия свят.

Masatake Фуджита Сенсей е роден  на 21 Април 1937 в Чанчун, Манджурия, която по това време е окупирана от Япония. Японското име за това място е Shinkyo. През 1948 г. той е репатриран със семейството си в Сапоро, Хокайдо и започва следването си по политика и икономика в университета Takushoku в Токио.  През ноември 1948 година ., той започва практиката си по Айкидо в Айкикай Хомбу доджо в Токио. При пристигането си, той се представил на основателя на Айкидо Морихей Уешиба чрез предаване на най-добри пожелания от баща си, който се е запознал  с Морихей Уешиба време на престоя му в Манджурия. Като първоначално практикуващ  Джудо, бащата на Фуджита Сенсей също  е изучавал айкидо в Манджурия при Основателя.

Read More

 

След като завършва университета, Фуджита Сенсей е работил в продължение на седем години в  Shin Seikatsu Undo Kyokai (Асоциация за нов стил на живот и Атлетика). През 1967 г. той започва работа в офисите Айкикай Хомбу като продължава практиката си по айкидо. Две години по-късно през 1969 г. той става секретар на Основателя и продължава на този пост до смъртта Морихей Уешиба същата година. Въпреки относително краткия период, през това време той става все по-ангажирани с делата на O'Sensei и го придружава регулярно по всички задачи. Поради пълното си ангажиране с Айкикай в крайна сметка той се отказва от заетостта си с Shin Seikatsu Undo Kyokai. Фуджита Сенсей поема по-голяма роля в Айкикай чрез публикуване на Айкидо Shinbun,  първоначално започнато то Arikawa Сенсей. От този момент нататък, Фуджита Сенсей поема няколко отговорности в Айкикай Фондацията и Международната Айкидо Федерация и по време на кариерата си в Айкикай служи пряко на три поколения от семейство Уешиба; Основателя Морихей Уешиба, Doshu Kisshomaru Уешиба, и сегашния Doshu, Моритеру Уешиба. На последната реорганизация става директор на Департамента по общи въпроси. Сред неговите организационни и бюрократични участия той е работил усилено като Айкидо Шихан, пътуващ по целия свят: в САЩ, Бразилия, Перу, Великобритания, Холандия, Русия, Беларус, Украйна, балтийските държави, Унгария, Румъния и България, за разпространение на Айкикай Айкидо.

Други служби:

* Постоянен директор на Японската Айкидо Федерация, директор на Японският Будо Съвет, технически консултант на Японската  Международната агенция  - отвъдморски доброволци за сътрудничество с Япония.

* Айкидо технически ръководител към: Британската федерация по Айкидо, Българската федерация по айкидо, унгарската Айкидо и Културна федерация, румънската Айкикай Айкидо Федерация, Айкикай Естония и Литва Айкикай.

Фуджита Сенсей Айкидо често се описва като "мощен", а  е известен и с майсторството си на "ирими" техниките. Неговата репутация го предхожда в способността му за контролиране на атакуващо uke. Той е насочен традиционно докато преподава основата и базата на Айкидо по целия свят.  Следва основната Айкидо последователноста на -Позата на тялото – Движение и обръщане на тялото - Техники. Уникален  сред най-високопоставените Шихани от Япония, Фуджита Сенсей подчертава важните принципи на Айкидо, Будо, както и общите и специални японски отношения  и от историческа гледна точка. Той е широко приет в цялия свят за отвореното си съзнание при представяне на Айкидо и модерно мислене. Фуджита Сенсей изостави образованието си в политиката в Takushoku университет, да служи по-добре в Айкикай и преподаването на Айкидо в световен мащаб. Той също има страст към изучаването на китайски символи и връзката им с подходящи символи на японския писмен език; една област на висшето образование, която някои японци не  я признават  като подходяща за историческо проучване.

Последна промяна ( Неделя, 23 Май 2010 10:21 )  
You are here: Начало

Център за контакти

  • Tel: (+359) 878 300 655
  • Email: aikido.burgas@gmail.com
  • Website: www.aikido.bg